• ahjo79

Knappe Lommelse prestaties!


Ons verslag trappen we af met de wedstrijden van onze U13N en U14N tegen de buren uit Dessel. Beide Lommelse teams hadden zaterdag een goede dag en domineerden hun tegenstander. Er werden geen tegendoelpunten toegestaan terwijl er aan de overzijde vlotjes de weg naar doel werd gevonden. De jongens van trainer Jurgen trapten er zes tegen de netten en wisten zo een knappe 6-0 overwinning binnen te kapen. Bij de U14N werden heel wat kansen bij elkaar gevoetbald maar scoren lukte niet altijd even vlot. Uiteindelijk werden de Kempense buren met duidelijke 4-0 cijfers terug naar huis gestuurd.

Wat die ploegen in Lommel hebben gepresteerd dat willen wij ook tonen op het veld van Dessel... Dat moeten de jongens van onze U12N gedacht hebben. Ondanks de gure weersomstandigheden vlogen de jongens van trainers Martin en Martijn vanaf de eerste seconde in. Ze tikten de bal zo vlot rond dat die van Dessel niet wisten waar ze stonden. En dat hielden ze zowaar een hele wedstrijd vol. Dit resulteerde in een karrevracht kansen en een ware doelpuntenkermis. Het was voor al wie van Lommel was puur genieten van wat onze spelers op de mat toverden!

Rond de middag arriveerde in Lommel een hele menigte uit de carnavalsstad van Vlaanderen, Aalst. Zij kwamen op bezoek om onze jongens van U15N en U16N partij te komen geven. De U16 van trainer Hans startten de wedstrijd aan een hoog tempo en dit resulteerde in enkele goede kansen. Scoren zat er echter niet in en zoals dat nogal vaker gaat in voetbal valt het doelpunt aan de overkant. Aalst mocht met een gevleide 0-1 voorsprong de rust ingaan. Onze jongens bleven echter de aanval opzoeken en in de tweede helft volgde dan ook de verdiende beloning. Met drie knappe doelpunten werd een mooie 3-1 overwinning geboekt. Zo blijven onze U16N ruim aan de leiding in het klassement. Fiere leiders zijn ook de jongens van onze U15N. Zij lieten de ajuinen op geen enkel ogenblik in de wedstrijd komen en wisten al in de eerste helft het verschil te maken, 3-0. Na de koffie prikten ze er nog ééntje tegen de netten. Met deze 4-0 overwinning en het puntenverlies van Virton weten ze hun voorsprong in het klassement te vergroten naar vijf punten.

De U13P van trainer Dirk troffen met KVV Zepperen-Brustem een tegenstander uit het zuiden van onze provincie. Onze jongens maakten er samen met de Haspengouwers een pittige en spannende wedstrijd van. Beide ploegen wisten afwisselend de wedstrijd te domineren en het spel was aangenaam om te volgen. De score had uiteindelijk alle kanten kunnen uitgaan, maar het waren de bezoekers die met 2-3 de winst naar zich konden toetrekken.

Op zondag was het vooral aan onze jonste talentjes om hun voetbalkunsten te tonen. Zo speelden de U7N tegen de U8 van Kaulille. De pupillen van trainer Jos stroopten hun mouwen op en lieten zien dat ze lekker kunnen voetballen. Met enkele leuke technische acties en zelfs een aantal prima combinaties wisten ze de jongens van een jaar ouder te domineren. Dit resulteerde in een mooie overwinning voor onze Lommelse toppertjes. Voor de U8N, U9N en U10N stond het treffen met Dessel op het programma. Net als de dag ervoor lieten onze jongens hun technisch meesterschap zien en dit vertaalde zich in dominant voetbal. De kansen en doelpunten volgden elkaar op. Ondanks dat paal en lat meermaals in de weg stonden, wisten onze jongens de overwinning op ons eigen Gestelbos te houden.

Voor de U11P stond de verplaatsing naar Hamont 99 op het programma. Trainer Alain had zijn jongens op het hart gedrukt om tijdig het bedje op te zoeken zodat ze fris aan de aftrap zouden staan. En ze gehoorzaamden voorbeeldig de instructies van hun trainer. Na een flitsende start liepen ze snel uit naar een 0-3 voorsprong die nog voor de rust netjes werd verdubbeld. Ook in het tweede bedrijf bleven onze jongens geïnspireerd voetballen en boekten een knappe 1-11 overwinning! Elf doelpunten... dat zijn er evenveel als de U9P van trainer Sven op het veld van Sporting Hasselt. Bij de hoofdstedelingen kenden onze jongens een moeilijk begin van de wedstrijd en Hasselt wist hier met goed voetbal van te profiteren. De ruststand van 6-1 voor de thuisploeg was niet onterecht te noemen. Maar na de rust volgde een heuse remonte van onze jongens en ze wisten maar liefst tienmaal de weg naar de netten te vinden. Ook Hasselt liet zich niet onbetuigd en zo eindigde deze leuke wedstrijd op een spectaculaire 11-11 eindstand!

Voor het aankomende weekend zien we weer enkele leuke affiches! Zo trekken onze U11N naar FC Utrecht en treffen de toppertjes van U8N stamnummer 1, Royal Antwerp FC! Bij de regionale ploegen zien we heel wat ontmoetingen met Lindelhoeven op het programma staan. Voor de oudste leeftijden van onze nationale jeugdopleiding heet de tegenstander Chatelet. Wij duimen alvast voor een leuk voetbalweekend!

Veel voetbalplezier!


167 keer bekeken

Copyright © 2016 Lommel SK Jeugd

ontworpen door

Jeugdopleiding Lommel SK |  Speelpleinstraat 24  |  3920 Lommel

Tel. (secretariaat ) : +32 / 11 - 816.466  |  ma-vrij : 18h - 21h

jeugdzaken@lommelsk.be