Sneeuw zorgt voor ingekrompen voetbalweekend


Het was toch wel even verschieten toen we zaterdagochtend door het raam keken. In Lommel lag er een "mooi" wit tapijt... Dit zorgde er helaas voor dat de wedstrijden in Lommel zelf niet konden plaatsvinden.

Onze jongens van U13E en U14E stapten de bus op richting Eupen. Je zou verwachten dat daar nog meer sneeuw zou liggen. Onderweg werd echter duidelijk dat er steeds minder sneeuw viel te bespeuren. Gelukkig konden beide wedstrijden doorgaan en niemand die het zich heeft beklaagd. Beide wedstrijden verliepen op een heel hoog niveau, de aanvallen gingen vlot op en neer. Beide duels leverden elk 8 doelpunten op. Een mooie 3-5 winst voor onze U13E, terwijl onze U14E de leiders het vuur serieus aan de schenen legden maar uiteindelijk met 5-3 de duimen moesten leggen.

In de namiddag was het de beurt aan onze Academy 2 en 3 om in de Oostkantons het beste van zichzelf te geven. En dat deden beide ploegen ook. Het werden twee wedstrijden op het scherp van de snee waar Eupen en Lommel elkaar in evenwicht hielden in het spel. De uitslag was nipt in het voordeel van de thuisploeg.

Op zondag kon er gelukkig wel gespeeld worden op onze jeugdterreinen. Zo kregen onze U7E het bezoek van het stamnummer 1, Royal Antwerp FC. En onze jonge talentjes onder leiding van trainer Dieter maakten er een waar spektakelstuk van. Ze zetten hun voetbalplezier om in in leuke dribbels en acties. Dit zorgde ervoor dat de Antwerpse doelman herhaaldelijk de bal uit zijn net moest vissen. Knap gedaan van onze youngsters!

Ondertussen speelden onze U11G de Lommelse derby tegen GT Kolonie. Zoals steeds haalde dit bij beide ploegen het beste naar boven. Het leverde een leuke pot voetbal op! Onze U15P van trainer Stefan zetten hun sterke reeks door met een mooie 2-3 overwinning op het veld van Park Houthalen. Zij blijven zo meestrijden in hoogste regionen van het klassement.

De spelertjes van U9E en U10E maakten op zondag de trip naar Eupen. Het werd een lange trip want de ploegen na elkaar spelen op het plaatselijke kunstgrasveld. Maar daar maalden onze jongens niet om, ze lieten ook daar zien hoe goed ze wel niet kunnen voetballen!

De weergoden lijken deze week toch gunstiger gezind en hopelijk vertaalt zich dat opnieuw in vele leuke voetbalmomenten. De ploegen die je in je lijst kan aanvinken zijn onder andere Lierse, Boxberg, Helson, Lutlommel, Kolonie, Termien, Union,...

Veel voetbalplezier!!!


Copyright © 2016 Lommel SK Jeugd

Jeugdopleiding Lommel SK |  Speelpleinstraat 24  |  3920 Lommel

Tel. (secretariaat ) : +32 / 11 - 816.466  |  ma-vrij : 18h - 21h

gcjeugdzaken@lommelsk.be