Een zonovergoten voetbalweekend!


Het was heerlijk vertoeven op onze jeugdvelden het afgelopen weekend. Dat onze ligging in de volle natuur vrij uniek is, is algemeen geweten. In deze heerlijke weersomstandigheden werd het extra in de verf gezet.

Zoals gewoonlijk waren het onze allerkleinsten die het startschot gaven van het voetbalweekend. Onze U6G gingen met de bal aan de slag tegen Grote Heide. Het voetbalplezier droop er weer vanaf. De leuke dribbels en vele vreugdekreten bij de doelpunten... heerlijk toch! Onze toppertjes van een jaar ouder, U7G, namen het op tegen Hechtel. Zij lieten zich opnieuw van hun beste kant zien. De kansen en doelpunten volgden elkaar in hoog tempo op!

Om 10u was het dan de beurt aan onze U11E en U12E om OH Leuven te ontvangen. In alle vier de wedstrijden speelden de spelers aan een hoog tempo. Met technisch verzorgd voetbal werden leuke combinaties opgezet, kansen gecreëerd en de nodige doelpunten gescoord... Wij hebben er alvast van genoten!

Ondertussen stond er voor onze U10P een heuse Lommelse derby op het programma tegen Lutlommel. En onze jongens stonden op scherp. Met frivool voetbal zetten ze de wedstrijd volledig naar hun hand. Het ene doelpunt was al mooier dan het andere. Met een knappe 8-2 op het scorebord konden onze spelers samen met hun enthousiaste trainer Alain helemaal uit de bol gaan.

Stipt op het middaguur trapten onze U13E en U14E hun wedstrijd af tegen KV Kortrijk. Beide inhaalwedstrijden zorgden voor het nodige spektakel. Onze U13E weerden zich serieus tegen de leiders. Ze moesten uiteindelijk nipt de duimen leggen. De spelers en trainer Roy namen in de namiddag een lekkere plons in de Vossemeren om vervolgens heerlijk te gaan uiteten! Op ons kunstgrasveld wisten de spelers van U14E een achterstand om te buigen naar een knappe overwinning. Onmiddellijk na deze twee wedstrijden gingen op dezelfde twee velden onze U17E en U19E aan de slag tegen dezelfde tegenstander. Ook hier konden de toeschouwers genieten van twee goed op en neergaande wedstrijden. Helaas toonden de jongens uit Kortrijk zich efficiënter.

Nog een team dat sterk bezig is dit seizoen is onze U13P. De jongens van trainer Dirk Lemmens krijgen al heel het seizoen complimenten van vriend en vijand over hun fraai voetbal dat ze op de mat brengen. Heel vaak leverde dit al mooie overwinningen op. Zaterdag troffen ze met Spouwen-Mopertingen een heel taaie tegenstander. Ze beten er uiteindelijk hun tanden op stuk maar zijn nu dubbel gemotiveerd om volgende week terug met een overwinning te kunnen aanknopen.

Op zondag moesten weer heel van onze jeugdspelers vroeg uit de veren. Om 7u30 vertrok onze volle bus richt Leuven om er OH Leuven partij te geven. Zowel onze U8E, U9E, U10E lieten er zien dat onze Lommelse jeugdopleiding terecht hoog staat aangeschreven. Het werden stuk voor stuk leuke wedstrijdjes waar het voetbalplezier bij beide clubs duidelijk voorop stond! Zo zien we het graag.

Voor de U15E en U16E stonden de inhaalwedstrijden tegen Eupen op het programma. Onze U15E kwamen op een 0-1 achterstand maar reageerden bijzonder gevat. Voor de Oostkantonners het goed en wel beseften werd de stand omgebogen naar een fraaie 4-1! Onze 16E speelden een knappe wedstrijd maar kenden het nodige ongeluk in de afwerking.

Onze U15P en U17P trokken op verplaatsing richting Maaskant. Standard Elen is al jaren een vertrouwde naam in de provinciale reeksen. De jongens van trainer Stefan trokken de lijn van vorige week door en staken een fraaie 0-3 overwinning in de tas! Op het andere veld van Elen werd een evenwichtige wedstrijd afgesloten met een terecht 2-2 gelijkspel! Een dag eerder hadden onze U21P flink uitgehaald op het veld van VKM Sint-Truiden. Het werd maar liefst 0-4! Knap werk mannen!

Het aankomende weekend start er iets nieuws in ons jeugdvoetbal. Onze nationale jeugdploegen worden voor het eerst geconfronteerd met het systeem van Play-Offs. Op de eerste speeldag heet de tegenstander Union. Voor onze regionale ploegen zien we ploegen als Lutlommel, Meeuwen, Helson, Kadijk... op de kalender staan! Veel voetbalplezier!!!


Copyright © 2016 Lommel SK Jeugd

Jeugdopleiding Lommel SK |  Speelpleinstraat 24  |  3920 Lommel

Tel. (secretariaat ) : +32 / 11 - 816.466  |  ma-vrij : 18h - 21h

gcjeugdzaken@lommelsk.be