Start Play-Offs en zoveel meer!


Een lang en druk voetbalweekend is alweer gepasseerd. Openen deden we deze keer al op vrijdagavond. Onze U15P van trainer Stefan ontvingen Maasland NO. Een leuke en spannende wedstrijd kreeg een billijke 2-2 uitslag! Toch wel een knappe prestatie tegen het nummer 1 in het klassement!

Op zaterdag was het de beurt onze dames U10 om de openingswedstrijd op ons jeugdcomplex te spelen. Tegen de jongens van Kadijk werd het een leuke pot voetbal. Dit ondanks een zwaar veld wegens de overvloedige regenval van de nacht ervoor.

Vroeg in de morgen waren onze spelertjes van U9E en U10E al met de bus richting de hoofdstad vertrokken. Op de harde velden van Union lieten onze spelers hun technisch vermogen de bovenhand halen wat resulteerde in vele leuke dribbels en combinaties. De vele doelpunten zorgde voor een gepaste beloning van het leuke voetbal!

Ook onze U17E en U19E trokken op bezoek naar Union. Zij startten hun wedstrijd om 10u00. En beide ploegen legden een knappe prestatie op de mat! De spelers van trainer Job gaven de thuisploeg geen kans en een fraaie 0-3 overwinning was een feit. Het veld er langs wilden onze U19E niet onderdoen en ook zij trokken aan het langste eind. Afgevaardigden Albert en Hugo staken met veel plezier de drie punten in de zak!

In Lommel zelf was het aan onze U11E en U12E om gastheer te spelen voor hetzelfde Union. Het werden toch wel pittige wedstrijden waar technisch verzorgd voetbal de nodige strijd moest aangaan met het "lange bal voetbal" van de bezoekers. Onze jongens lieten zich ondanks enkele fikse overtredingen niet uit hun lood slaan. Ze bleven gaan voor de voetballende oplossing en de supporters mochten genieten van heel wat mooie doelpunten!

Onze zaterdagvoormiddag was echt wel druk bezet. Onze U21P moesten ook vroeger uit de veren als gewoonlijk want hun thuiswedstrijd tegen Genk VV startte al om 11u00. Wie dacht dat onze jongens niet goed wakker zouden zijn, kwam bedrogen uit. De bal ging goed van voet tot voet en de tegenstander liep achter een ongrijpbare bal. De wedstrijd werd afgefloten met een dik verdiende 5-0 op het scorebord!

Op de middag was het dan de beurt aan onze U10G, U11G en U12G. Als je de prestaties van deze drie teams ziet, kunnen we enkel concluderen dat trainers Michael, Raf en Ivan schitterend werk leveren met hun spelers. Het voetbalplezier droop er zeker niet enkel via de regendruppels vanaf... De vele lachende gezichten zorgden zelfs voor de nodige opklaringen! Sterk bezig!

U15E en U16E trapten om 13u00 hun wedstrijd af tegen Union. Waar onze U15E nipt het onderspit moesten delven wisten onze U16E van trainer Hans revanche te nemen voor de nederlaag van enkele weken geleden tegen hetzelfde Union. Met mooi en dominant voetbal werd de tegenstander met 4-2 cijfers naar huis gestuurd.

En wat hadden we vorige week nog voorspeld!? Onze U13P wilden hun nederlaag zo snel mogelijk rechtzetten. En dat deden ze met grote klasse. Op het veld van Helson knoopten ze terug aan met hun alom bekende voetbal. De knappe 1-7 overwinning werd dan ook stevig gevierd!

Afsluiten deden we onze zaterdag met toch wel een unieke wedstrijd op ons kunstgrasveld. Niemand minder dan Standard Femina nam het op tegen CSKA Moskou. Bij Standard troffen we onder meer de bekende voetbalanaliste Imke Courtois centraal in de verdediging aan. Beide ploegen lieten zien dat vrouwenvoetbal echt wel in opmars is. Na een wedstrijd aan een hoog tempo wist Standard een 0-2 achterstand uit te wissen. De uitslag van 2-2 was zeker billijk te noemen. Een bekend gezicht langs de lijn was dat van Yannick Ferrera. Enkele van onze jeugdspelers grepen hun kans om met zowel Imke Courtois als de KVM-coach op de foto te gaan!

In de vroege zondagochtend vertrok om 6u55 de bus van onze U13E en U14E richting de jeugdvelden van Union. Beide wedstrijden gingen goed op en neer. Het was niet altijd makkelijk combineren op de harde velden, maar daar stond veel strijd tegenover. Bij U13E wisten onze jongens de drie punten op te strijken, bij U14E was het nipt omgekeerd.

Nog spelers die reikhalzend uitkeken naar zondag waren onze spelers het G-voetbal. Onze jongste groep ging op tornooi in ESJ Alken. Vol passie gingen ze doen wat ze zo leuk vinden! En hun plezier doet ook de supporters puur genieten! In Lommel zelf nam de oudste groep het op tegen Kortessem. En ook hier troffen we dezelfde grote dosis fun aan!

En volgende week nog meer van dat! In ons programma zien we ploegen als Eksel, Ezaart, Bocholt, Koersel, Roeselare... verschijnen! Kom dus zeker weer een kijkje nemen op onze prachtige jeugdvelden. Denk er dan wel om zondagnacht je klok een uur te verzetten. Veel voetbalplezier!!!


Copyright © 2016 Lommel SK Jeugd

Jeugdopleiding Lommel SK |  Speelpleinstraat 24  |  3920 Lommel

Tel. (secretariaat ) : +32 / 11 - 816.466  |  ma-vrij : 18h - 21h

gcjeugdzaken@lommelsk.be