Een zeer geslaagde derde editie U14 LEGEA-Gestelcup!


De maand mei staat in het jeugdvoetbal bekend als de maand volgeboekt met tornooien. En dat is voor onze Lommelse jeugdploegen niet anders. Dit weekend ging op onze jeugdvelden de derde editie van de U14 LEGEA-Gestelcup door.

Beginnen doen we echter met een schitterende prestatie van onze U10P. Zij kroonden zich zaterdag tot winnaar van het Provinciaal kampioenschap. In de halve finale speelden de jongens van trainer Alain tegen Maasland NO. Het werd een leuke pot voetbal waarbij onze jongens hun klasse toonden en met een 3-1 overwinning plaatsten ze zich voor de finale. In de finale heette de tegenstander Herderen Millen. Het werd een finale zoals een finale hoort te zijn. Beide teams waren flink aan elkaar gewaagd. De spanning was niet te houden en als klap op vuurpijl moesten penalty's beslissen wie de trofee mee naar huis mocht nemen. Onze spelers toonden zich net iets koelbloediger en pakten dik verdiend de trofee mee richting Lommel! Grote klasse spelers en begeleiders!

In Lommel zelf ging op deze zaterdag de derde editie van de U14 LEGEA-Gestelcup door. Al vroeg in de ochtend waren onze medewerkers in de weer met het plaatsen van tenten, banken,... Rond 8u arriveerden de eerste ploegen. Zij kregen een speler van onze U15E toegewezen die als ploegbegeleider hen wegwijs kon maken over ons mooie jeugdcomplex.

Na de openingsceremonie gingen de eerste poulewedstrijden van start. Vanaf het begin was duidelijk dat we te maken kregen met een heel attractief tornooi. Met wedstrijden van 20 minuten lag de intensiteit en tempo bijzonder hoog. Onze jongens van de U13E hadden hierbij een geslaagde bijdrage als ballenjongens. De finale ging uiteindelijk tussen Standard Liège en Sporting Charleroi. Beide ploegen waren erg aan elkaar gewaagd en penalty's moesten beslissen wie uiteindelijk als winnaar uit de strijd kwam. Standard toonde zich net iets koelbloediger en kroonde zich tot winnaar van de derde editie van de Legea-Gestelcup. Zij ontvingen hun trofee uit handen van een echte "Lommel-man" Toon Lenaerts en schepen Jean Kuyken.

De titel van speler van het tornooi ging naar Yves Mitsindo van Sporting Charleroi.

De titel van doelman van het tornooi ging naar Matteo Godfroid van Standard Liège.

OH Leuven wist de FairPlay trofee in de wacht te slepen!

Nog een opvallende aanwezige op ons tornooi was ons jeugdproduct en Club Brugge speler Hans Vanaken. Hij ging samen met onze U14 ploeg op de foto!

We mogen spreken van een zeer geslaagd tornooi. Het weer koos onze kant en de zon was volop van de partij. We waren ook blij met de vele complimenten die we mochten ontvangen van de deelnemende clubs. Wij zijn hen dan ook weer dankbaar voor hun sportieve bijdrage in een zeer aangename sfeer. Wij willen alle helpende handen danken voor hun bijdrage tot het welslagen van dit tornooi! Wij kijken al uit naar een vierde editie!

Er zullen nog vele foto's volgen die je kan terugvinden op onze facebookpagina!


Copyright © 2016 Lommel SK Jeugd

Jeugdopleiding Lommel SK |  Speelpleinstraat 24  |  3920 Lommel

Tel. (secretariaat ) : +32 / 11 - 816.466  |  ma-vrij : 18h - 21h

gcjeugdzaken@lommelsk.be