Jeugdopleiding in de volle belangstelling!


Dat onze jeugdopleiding echt wel leeft, dat is een understatement. Het afgelopen weekend was daar nogmaals een bewijs van. Tussen de vele sportieve prestaties door, was het vooral uitkijken en genieten van onze jeugdvoorstelling voorafgaand aan de wedstrijd van ons eerste elftal tegen Oudenaarde.

Het leek alsof ze bleven toestromen op het A-veld afgelopen zaterdag, de zeer vele spelers in het groen samen met hun trainers en begeleiders in het rood. Ze werden allemaal zeer enthousiast onthaalt door de supporters. Vooraan gingen onze toppers van het G-voetbal afsluitend met de groep van onze beloften/U19N. Uiteindelijk verzamelde de stoet zich in het midden voor de Essers tribune waar ze in groep de vele supporters konden groeten. Bij het oplopen van onze spelers gaven ze ons fanionteam nog een laatste duwtje in de rug en dat loonde nog ook. Ons eerste elftal startte de nieuwe competitie met een verdiende 2-1 zege.

Ook op sportief vlak was het een druk weekend voor onze jeugdopleiding. En het waren onze spelers van het G-voetbal die erg uitkeken naar zondag. Want op de knappe accommodatie van Racing Peer ging de achtste editie van Football Kick-Off door. Op dit jaarlijks tornooi voor G-voetballers komen steeds heel wat ploegen uit heel België samen om leuke wedstrijden onder elkaar te spelen. Ook vele bekende gezichten komen dit leuke initiatief ondersteunen. Met Hans Vanaken zagen we ook een bekende naam uit onze jeugdopleiding de G-voetballers aanmoedigen! En het mag gezegd worden, onze toppers deden het fantastisch! Schitterend hoe ze onder leiding van trainers Marc en Frank lieten zien wat ze in hun mars hebben! Een dikke duim voor jullie prestatie!

Een succesvol weekend werd het ook voor het (en dat zeggen we met heel veel respect) ouderdomsdeken onder onze trainers, Jean-Pierre. Hij traint dit seizoen zowel onze U10P als de U13G. Zijn jongste pupillen wisten thuis met knap voetbal afstand te nemen van Koersel. Enkele uren later wisten de spelers van de U13G hun trainer nog extra te plezieren door een mooi collectieve prestatie af te ronden met een mooie overwinning. Helson was ook de tegenstander die onze U13P in Lommel voor de kiezen kregen. En ook hier waren het onze jongens die aan het langste eind trokken.

Voor onze nationale jeugdploegen stond het weekend in teken van derby's tegen Dessel en Patro Eisden. Waar vorige week onze oudste leeftijden Patro voor de kiezen kregen, was het nu de beurt aan onze jongere ploegen om zich te meten met de Maaslanders. En de prestaties mochten gezien worden. Zowel onze U13N als U14N gingen zaterdag met een duidelijke winst terug naar Lommel. Op datzelfde ogenblik lieten zowel onze U11N als U12N geen spaander heel van hun tegenstander. De andere ploegen van onze startopleiding trokken zondag richting Patro. Ook hier lieten onze jongsten zien dat ze heel wat in hun mars hebben en met vlotte combinaties creëerden ze vele kansen en doelpunten.

Zaterdag namen onze U15N en U16N het op tegen onze buren uit Dessel. Het werd tweemaal een verdiende thuiszege. Onze U15N van trainer maakten al voor de rust het verschil. Met een dik verdiende 3-1 zege bleven de punten in Lommel. Onze U16N maakten dan weer het verschil in de tweede helft. Na een 1-1 ruststand lieten ze hun tegenstander in de tweede helft alle hoeken van het veld zien. Dit leverde een mooie 5-1 winst op. Op bezoek in Dessel gingen onze U17N knap 1-4 winnen. Onze U19N moesten zich tevreden stellen met een 2-2 gelijkspel.

Als we een blik werpen naar aankomend weekend zien we weer heel wat leuke wedstrijden op het programma staan. Op zaterdag ontvangen we op onze mooie jeugdaccommodatie ploegen als Seraing, Lutlommel en Kattenbos. Zondag nemen onze U9N en U10N het op tegen Seraing en willen onze U17P hun ware gelaat tonen tegen Maasland NO.

Veel voetbalplezier!


Copyright © 2016 Lommel SK Jeugd

Jeugdopleiding Lommel SK |  Speelpleinstraat 24  |  3920 Lommel

Tel. (secretariaat ) : +32 / 11 - 816.466  |  ma-vrij : 18h - 21h

gcjeugdzaken@lommelsk.be