Doelpuntenfestival!


Het waren onze U13N en U14N die het weekend op onze eigen terreinen op gang zouden trappen met een wedstrijd tegen Seraing. Zouden... want de tegenstander kwam niet opdagen! Trainers Jurgen, Pieterjan en Bert bleven niet bij de pakken zitten en zorgden voor een doorgedreven onderlinge wedstrijd gekoppeld aan een pittige training. Volgende week trekken beide ploegen op verplaatsing naar ASV Geel, hopelijk krijgen ze daar wel een gemotiveerde tegenstander voorgeschoteld.

Later in de voormiddag kregen de supporters twee leuke wedstrijden te zien bij de allerkleinsten. Zowel onze U7N als U8P speelden een leuke en doelpuntenrijke "stadsderby" tegen Lutlommel. Schitterend om de vele lachende gezichten te zien bij beide ploegen want of we nu winnen of verliezen het voetbalplezier droop ervan af!

Ondertussen waren onze U11N en U12N gearriveerd in Seraing waar gelukkig wel een tegenstander stond te wachten. Beide ploegen lieten zien welk voetballend vermogen ze in huis hebben en tikten de bal vlot rond op het plaatselijke kunstgras. De leuke combinaties leverden vele kansen maar iets te weinig doelpunten op en de fysiek sterkere tegenstander toonde meer efficiëntie.

En dan moest het echte doelpuntenfestival nog beginnen in Lommel. Onze U19N en U17N namen het thuis op tegen KMSK Deinze. De Oost-Vlamingen wisten met beide ploegen zesmaal te scoren maar dat was niet voldoende voor enige puntenwinst. Onze U17N gingen vooral in de eerste helft fel te keer. Het eerste fluitsignaal was nog maar 10 seconden gefloten of de bal lag al in de netten. Deinze lukte nog de gelijkmaken maar nog voor rust werd de wedstrijd in een definitieve plooi gelegd. De 6-1 ruststand werd in de tweede helft nog uitgebreid naar een duidelijk 8-2 score. Een mooie namiddag voor trainer Ronald en zijn spelers. Ook bij de wedstrijd van onze U19N konden er heel wat streepjes getrokken worden. Hier waren het de bezoekers die als beste aan de wedstrijd begonnen. Zij wisten op korte tijd uit te lopen naar 0-2. Onze jongens reageerden geprikkeld en wisten binnen een korte tijdspanne de stand terug in evenwicht te brengen. Echter waren het de bezoekers die met een voorsprong de rust ingingen. Na de koffie drukten onze jongens de bezoekers steeds meer achteruit en bogen de achterstand om in een 4-3 voorsprong. Maar veel tijd om te vieren was er niet want Deinze knokte zich naar de gelijkmaker. Maar het venijn zat hem in de start want na een knappe combinatie werd het uiteindelijk een verdiende 5-4 overwinning.

Een mooie 6 op 6 dus in Lommel en onze U15N en U16N waren ondertussen in Deinze aan hun wedstrijden begonnen. Onze U15N kenden weinig problemen met hun tegenstander en tikten de jongens van Deinze zo wat tureluur. Een dikverdiende 0-6 overwinning was de beloning voor deze mooie collectieve prestatie. Onze U16N wisten driemaal de weg naar de netten te vinden en hielden zelf de nul op het bord waardoor ook trainers Bart en Hans de volle buit mee de bus konden opnemen.

De spelers van onze U12G en hun trainer Raf hadden blijkbaar eerst goed zitten opletten bij de wedstrijden van onze U17N en U19N vooraleer ze zelf het veld opgingen voor het burentreffen met Kattenbos Sport. De weg richting de goal was duidelijk aangegeven en dat hebben ze in Kattenbos geweten. Maar liefst 15 doelpunten wisten onze jongens te scoren en zelf lieten ze er geen enkele binnen... Proficiat aan onze toppertjes met deze knalprestatie! Trainer Raf trakteert met veel plezier!

Zondagmorgen was het spannend afwachten... zou er nu wel een bus vanuit Seraing naar Lommel rijden!? Gelukkig was de tegenstander er nu wel! Helaas voor de jongens van Seraing waren onze spelers in grote vorm! Onze twee U9 ploegen wisten samen ongeveer 90 (!!!) doelpunten te scoren... Excuseer ons dat we even gestopt zijn met tellen! Bij onze U10 waren de wedstrijden gelukkig iets spannender waarbij één ploeg de winst wist thuis te houden en het andere ploegje nipt met 4-5 de duimen moest leggen.

Voor onze U15P stond er een verplaatsing naar Meeuwen op het programma. Bij Meeuwen zagen we met Rik Bongaerts een ex-jeugdspeler van onze opleiding actief als trainer. Hij had zijn jongens duidelijk goed gemotiveerd voor deze wedstrijd. Het werd een leuke en spektakelrijke wedstrijd waarbij onze jongens er op elk ogenblik voor bleven knokken. Jammer genoeg zagen ze de tegenstander net één doelpunt meer scoren, uitslag 4-3. Volgende week hopelijk meer geluk tegen Maasland NO!

Oh ja... een doelpuntenfestival bij onze jeugdploegen, onze eerste ploeg bleef niet achter! In de Limburgse derby op het veld van Patro werd een knappe 1-5 overwinning geboekt! Wij zien het graag gebeuren!

ASV Geel, Dender, Lindelhoeven, Helson, Meeuwen, Pelt... het is maar een greep uit de vele tegenstanders van volgende week!

Veel voetbalplezier!


Copyright © 2016 Lommel SK Jeugd

Jeugdopleiding Lommel SK |  Speelpleinstraat 24  |  3920 Lommel

Tel. (secretariaat ) : +32 / 11 - 816.466  |  ma-vrij : 18h - 21h

gcjeugdzaken@lommelsk.be