Van Virton tot in Kattenbos...


Het was weer een stevig weekend voor onze Lommelse jeugdploegen. Zo mochten onze spelertjes van U11N en U12N al bijzonder vroeg uit de veren. Voor hen stond de verste verplaatsing van het seizoen op het programma. Een tripje naar Virton staat vaak garant voor leuke en stevige wedstrijden en dat was ook deze keer niet anders. Bij onze U12N ploegen zagen we langs beide zijden wedstrijden van een hoog niveau waarbij vlot en mooi gecombineerd werd. De uitslagen spraken dan ook voor zich, 1x 4-3 winst voor de thuisploeg en 1x 3-4 winst voor onze jongens.

De kans is vrij groot dat onze jongens onderweg een bus vanuit Virton zijn tegengekomen want onze U13N en U14N kregen de jongens uit de streek van de Gaume over de vloer. En ook in Lommel werden het twee pittige wedstrijden op het scherpst van de snee. Het waren uiteindelijk de bezoekers die met vier punten terug de bus konden opstappen. Onze U13N zagen hun tegenstander in het slot van de wedstrijd het enige doelpunt scoren terwijl onze U14N een leuke wedstrijd op 2-2 zagen eindigen.

In de namiddag trokken onze jongens van trainer Michael, U11G Wit, richting Peer. En de spelers van zowel Racing Peer als Lommel SK hadden er wel zin in om de supporters te verwennen. De thuisploeg startte bijzonder fel aan de wedstrijd en wist een voorsprong van 4-0 uit te bouwen. Maar onze spelers toonden een groot hart en wisten deze achterstand om te buigen in een 4-5 voorsprong. Het slotwoord was echter voor de jongens uit Peer. Zij scoorden in het slot nog tweemaal waardoor deze leuke pot voetbal eindigde op 6-5!

In Lommel zelf waren ondertussen de wedstrijden van onze U17N en U19N tegen Seraing afgetrapt. Trainer Maurice nam deze week de honneurs waar bij U17N en zag een dominant Lommel SK aan het werk. De verdiende voorsprong bleef nog uit tot na de rust maar toen was er geen houden meer aan. Onze jongens wisten maar liefst vijfmaal te scoren en hielden ook de nul op het bord. Voor onze U19N werd het dan een minder aangename namiddag. Zij ondergingen de wet van de sterkste.

Trainer Raf van onze U12G is ondertussen ook al enkele jaren bij onze jeugdopleiding aan de slag en ook dit jaar levert dit een succesvolle samenwerking op met zijn spelers. Na een vroege 0-1 achterstand moest hij zijn spelers heel even wakker schudden maar dat had dan ook onmiddellijk effect. Met vlotte combinaties en doelpunten waarvan het ene al mooier dan het andere wisten ze een knappe 11-4 overwinning te boeken tegen Hamont 99!

De spelers van U15N en U16N moesten zaterdag geduld tonen, want hun wedstrijden werden pas om 15u30 afgetrapt in Seraing. Bij onze U16N eindigde een evenwichtige wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg, 4-2. De spelers van U15N wisten in een pittige eerste helft toch uit te lopen naar een 0-2 voorsprong. Seraing wist vroeg in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren maar de jongens van trainer Bart namen meteen de controle terug over en legden de 1-3 eindstand vast.

Op zondag kregen onze spelers van de startopleiding Virton over de vloer. En jawel net als de dag ervoor zagen we ook hier leuke en spannende wedstrijden. Een goed voorbeeld hiervan was de wedstrijd bij onze U10N waar de jongens van trainer Caner zich na een 0-3 terug knokten naar een knappe 4-3 overwinning! Ook voor onze U8N hadden we een leuke tegenstander gevonden met de U9P van Termien. En beide ploegen toonden dat ze heel wat in mars hebben. De supporters zagen veel doelpunten langs beide kanten waarbij onze spelers net iets meer de weg naar de netten vonden.

Trainers Stefan en zijn spelers van U15P trokken naar Hamont voor wat achteraf zou blijken een schitterende wedstrijd van onze jongens. Want het mag gezegd, we mogen trots zijn wat onze jongens in Hamont lieten zien. In deze pittige wedstrijd was het niet altijd makkelijk voor de scheidsrechter en onze jongens zagen zich net na rust gereduceerd worden naar 10 spelers. Desondanks toonden onze jongens wat ze in hun mars hebben en wisten een knappe 3-5 overwinning te boeken!

Afsluiten doen we met onze U9G. Zij speelden op het terrein van Kattenbos een heuse derby. En de sfeer rond het veld en de prestaties erop waren er ook naar! De spelers van beide ploegen waren de grote winnaars door leuk en attractief voetbal op de mat te leggen. Proficiat aan trainer Rafael en zijn spelers!

Ook het volgende weekend staat het programma weer goed volgeboekt! Zo zijn er derby's tegen Dessel en Kolonie en krijgen we het bezoek vanuit Hamme! Goed trainen in combinatie met de nodige rust moet ervoor zorgen dat je er helemaal klaar voor bent... Niet waar, Ben Machiels!?

Veel voetbalplezier!


Copyright © 2016 Lommel SK Jeugd

Jeugdopleiding Lommel SK |  Speelpleinstraat 24  |  3920 Lommel

Tel. (secretariaat ) : +32 / 11 - 816.466  |  ma-vrij : 18h - 21h

gcjeugdzaken@lommelsk.be