Veel om te onthouden!


We starten onze terugblik met het voorbije Top 8 Tornooi. Het werd een bijzonder geslaagde editie. Op ons mooie jeugdcomplex mochten we gastheer spelen voor een zestigtal ploegen! Met snel op elkaar volgende wedstrijden waar de nadruk lag op het opleiden en voetbalplezier konden supporters genieten van vele technische hoogstandjes, leuke combinaties, schitterende doelpunten... De weergoden waren ons ook nog goedgezind want het bleef netjes droog! En wie het toch wat fris had, kon zich verwarmen aan al die voetbalvreugde! Langs deze weg willen wij alle deelnemende ploegen maar zeker ook de vele helpende handen bedanken voor het mogelijk maken van dit tornooi! Een dikke merci is op zijn plaats!

Het voetbalweekend trapten we zaterdagmorgen af met een heuse "clubderby". Onze U11WS mocht het op ons kunstgrasveld opnemen tegen onze jongens van de U11G Groen. Het werd een intense en leuke wedstrijd waarbij beide ploegen het beste van zichzelf gaven. Even later namen onze U10P het op tegen Torpedo Hasselt. Trainer Jean-Pierre had zijn jongens weer goed voorbereid en zij domineerden de wedstrijd van begin tot einde wat een verdiende overwinning opleverde. Het veld er langs speelden onze U11P tegen Lindelhoeven. En ook hier zagen we een zeer gemotiveerde thuisploeg aan het werk. De jongens van trainer Alain stuurden de bezoekers puntenloos terug richting het "Peltse" met een verdiende 6-3 overwinning.

"Geef er maar eens een goei lap op." Dat moet trainer Sven tegen zijn toppertjes van U9P gezegd hebben. Ze lieten Lutlommel alle hoeken van het veld zien. De ene goal was al mooier dan de andere. En de spelertjes waren bijzonder fier op hun overwinning, maar liefst 24-5 werd het! Trainer Sven heeft dan ook plechtig moeten beloven om volgende week een foto te maken van deze toppers! Onze U7N van trainer Jos kregen het bezoek van Hamont. Onze youngsters lieten zien dat ze over goede voeten beschikken. De supporters konden zich in het kille weer opwarmen aan leuke dribbels en mooie doelpunten!

Voor onze spelers van de startopleiding en U13N/U14N stonden er het afgelopen weekend geen wedstrijden op het programma. Wel kregen ze een extra training voorgeschoteld. De andere ploegen uit onze nationale opleiding namen het op tegen Oudenaarde. De ploeg uit de Vlaamse Ardennen zakte bij de U19 als leider af naar Lommel. Onze jongens namen in de eerste helft de wedstrijd meteen in handen en speelden enkele prima kansen bij elkaar. Hieruit volgde helaas slechts één doelpunt. Na de rust kwamen de bezoekers scherper uit de kleedkamer en lukten vrij snel de gelijkmaker. Hierna namen de jongens van trainer Job weer de teugels in handen maar scoren lukte helaas niet meer waardoor de wedstrijd op een billijk 1-1 gelijkspel eindigde. Onze U17N van trainer Ronald voeren momenteel fier de rangschikking aan. Oudenaarde volgt in hun kielzog als tweede. Ook hier zagen we een leuke pot voetbal waarbij onze jongens het betere van het spel hadden en ook de beste kansen. Oudenaarde liet zich echter ook niet onbetuigd en voetbalde goed mee. Ook zij wisten een 1-0 om te buigen in een 1-1 gelijkspel.

Voor onze U15N en U16N stond dan weer de verplaatsing richting "de Vlaanders" op het programma. Onze U15N blijven de doelpunten en overwinningen aan elkaar rijgen. De jongens van Oudenaarde stonden op een mooie tweede plaats en wilden het onze toppers graag moeilijk maken. Het werd echter een duidelijke en verdiende 1-6 overwinning voor de ploeg van trainer Bart. Ook onze U16N wilde graag met de drie punten terug richting Lommel afzakken. Een dominant Lommel wist ook hier de overwinning op zak te steken, 1-3.

Nog een ploeg die door de competitie dendert zijn onze spelers van de U12G. Zij namen het thuis op tegen Herkol. In de eerste helft was het nochtans niet makkelijk voetballen tegen deze stevige tegenstander. Met een 2-2 tussenstand gingen onze jongens rusten. Trainer Raf vuurde zijn troepen aan en de tweede helft lieten ze hun kwaliteiten ten volle zien. Het werd uiteindelijk een knappe 10-3 overwinning!

Op zondag trokken zowel onze U7G als U9G naar Eksel. Voor de U7G werd een bijzonder leuke voormiddag. De jongens van trainer Nand hadden er veel zin in en dat hebben ze in Eksel geweten... een mooie 4-12 overwinning! Bij onze U9G werd het een waar spektakelstuk. Tegen een sterk Eksel voetbalden ook onze jongens op een hoog niveau. Dit leverde kansen en doelpunten langs beide kanten op. Beide teams wisten uiteindelijk 11 keer te scoren... een fantastische 11-11 einduitslag! Daar doen we het toch voor!

Spektakel zagen we ook op onze eigen velden. De spelers van U15P wilden een succesvol vervolg breien aan hun knappe overwinning in Hamont. Thuis tegen Lindelhoeven werden in de beginfase de kansen gemist en de bezoekers toonden zich efficiënter wat hen een 0-2 voorsprong opleverde. Maar onze jongens hebben alle enkele malen getoond mentaal sterk te staan en dat bleek ook nu het geval. De scheve situatie werd via enkele knappe aanvallen omgezet in een verdiende 4-2 overwinning!

Volgende week trippen onze U17N en U19N richting Virton terwijl onze U15N en U16N gastheer spelen voor de jongens uit de streek van de Gaume. Voor onze startopleiding en U13N/U14N staan er wedstrijden met KSK Heist op het programma. Bij onze regionale ploegen kijken we uit naar enkele leuke derby's tegen Lutlommel.

Veel voetbalplezier!


Copyright © 2016 Lommel SK Jeugd

Jeugdopleiding Lommel SK |  Speelpleinstraat 24  |  3920 Lommel

Tel. (secretariaat ) : +32 / 11 - 816.466  |  ma-vrij : 18h - 21h

gcjeugdzaken@lommelsk.be