Zonovergoten voetbalweekend!


In bijzonder mooie weersomstandigheden konden onze jeugdploegen dit weekend hun wedstrijden betwisten tegen heel wat leuke tegenstanders. Onze U15P moesten zaterdag al aan de slag in en tegen Standard Elen. Het was voor onze jongens blijkbaar wennen want de eerste helft wilde het nog niet echt lukken en daar wist de tegenstander van te profiteren. Elen ging de rust in met een 5-1 voorsprong. In de tweede helft toonde het team van trainer Stefan een heel ander gelaat en drukte Elen helemaal weg. Ze wisten nog viermaal de weg naar de netten te vinden, Elen prikte er nog twee tegen. Zo stond het telraam uiteindelijk op zeven tegen vijf. Een leuke wedstrijd voor de toeschouwers!

Op eigen terrein speelden onze U11N en U12N gastheer voor de leeftijdsgenoten uit Heist. Onze jongens lieten de mensen naast het veld niet alleen genieten van het heerlijke zonnetje maar eveneens van spektakel op het veld. Met gevarieerd en technisch verzorgd voetbal domineerden ze hun wedstrijden en lieten ze enkele pareltjes van doelpunten optekenen! Proficiat jongens!

In Lutlommel gingen onze U7N en U8P op bezoek. Beide wedstrijden verliepen in sportieve omstandigheden en alle spelertjes gaven het beste van zichzelf wat zorgde voor heel wat kansen en doelpunten. Rond de middag was het dan de beurt aan onze U13P en U12G om onze buren uit te dagen. De U12G van trainer Raf hadden er alvast bijzonder veel zin in tikte de thuisploeg "tureluur"! Met voetbal uit het boekje wisten ze een knappe 0-11 overwinning binnen te halen! Ook de U11P van trainer Alain wisten de weg naar het doel goed te vinden. Op het veld van Helson schoten onze jongens stevig uit de startblokken en liepen vrij snel uit naar 0-3. De thuisploeg wist voor de rust de spanning terug te brengen door tweemaal tegen te scoren. In de tweede helft was er echter geen houden meer aan. Onze toppers toverden enkele schitterende combinaties en dito doelpunten uit hun voeten en zo eindigde de wedstrijd op een duidelijke 4-11 winst!

Voor onze U13N en U14N stond er een verplaatsing naar Heist op het programma. Na een pittige wedstrijd donderdagavond tegen het Canadese FC Sigma (7-3 winst) vlogen onze U14N ook nu stevig uit de startblokken. Met enkele leuke combinaties creëerden ze heel wat kansen en wisten er hier drie van te benutten. Heist knokte zich echter terug in de wedstrijd en zo gingen beide ploegen rusten met een 2-3 tussenstand. Na de rust controleerden onze jongens het spel en toonden ook de juiste spirit om de drie punten mee naar Lommel te nemen. Voor de U13N was het een wisselvallige wedstrijd met eveneens wisselende kansen. Onze jongens wisten helaas eenmaal minder te scoren dan de tegenstreven waardoor Heist met een 3-2 overwinning de drie punten wist thuis te houden.

Rond de middag arriveerden na een bustrip van ongeveer 3,5 uur de U15N en U16N van Virton. We weten dat de jongens uit het uiterste zuiden van het land steeds stevig voor de dag komen en dat was ook nu niet anders. Bij de U15N konden we spreken van een absolute topper tussen het nummer één en twee uit het klassement. Onze jongens waren niet in hun beste dagje maar wisten op karakter toch nog een meer dan verdiend 2-2 gelijkspel uit de brand te slepen. Ook op het kunstgras zagen we een leuk en spannend duel. De U16N van trainer Hans lieten zien dat ze niet voor niks op de eerste plaats staan en stuurden de jongens uit Virton met lege handen terug naar af, einduitslag 3-2!

Onze U17N en U19N dienden de omgekeerde weg af te leggen. Zij maakten de verre trip naar de streek van de Gaume. Ook hier stond er bij de U17N een heuse topper op het programma. De thuisploeg stond op de tweede plaats net in het kielzog van onze jongens. En de gemotiveerde thuisploeg ging er voluit voor. Ook onze jongens wilden laten zien dat ze niet toevallig eerste stonden en dit leverde een leuke en spectaculaire wedstrijd op. De thuisploeg wist meer kansen in doelpunten om te zetten en met een 5-3 overwinning de drie punten in Virton te houden. Ook bij de U19N zagen we een wedstrijd met alles op en aan. Onze jongens wisten net voor de rust een bal tegen de netten te prikken en zo met een kleine voorsprong de rust in te gaan. Na de koffie brak de wedstrijd helemaal open. Ondanks een rode kaart wisten onze jongens toch nog driemaal te scoren, dat deed de thuisploeg eveneens. Net voldoende voor ons dus om de drie punten mee naar Lommel te nemen, 3-4!

Ook zondag stond er een Lommelse derby op het programma. De U17P kregen onze buren van Lutlommel over de vloer. Ondanks een vroege rode kaart toonden onze jongens zich de betere ploeg. Dit werd omgezet in heel wat kansen en ook vier doelpunten. Lutlommel wist slechts éénmaal tegen te scoren.

Onze spelers van de U9N en U10N gingen op bezoek in Heist. Onze jonge toppertjes speelden er dominante wedstrijden en lieten heel wat leuke acties zien op de velden van KSK Heist. In Lommel zelf werd een leuk driehoekstornooi met Antwerp en STVV georganiseerd voor U7N en U8N. Het werden attractieve wedstrijden waarbij alle ploegen het beste van zichzelf gaven en dit leverde het nodige spektakel op! Een ideale manier om het voetbalweekend voor onze jeugdploegen af te sluiten.

Volgende week spelen onze oudste nationale jeugdploegen tegen ASV Geel, voor de andere ploegen staat er de Limburgse derby met Patro Eisden op het programma. Bij onze regionale ploegen kijken we uit naar de wedstrijden met Kattenbos, Lutlommel, Helson, Kadijk... Wil je genieten van een leuke pot voetbal!? Kom dan zeker even langs op ons mooi Gestelbos! Veel voetbalplezier!


Copyright © 2016 Lommel SK Jeugd

Jeugdopleiding Lommel SK |  Speelpleinstraat 24  |  3920 Lommel

Tel. (secretariaat ) : +32 / 11 - 816.466  |  ma-vrij : 18h - 21h

gcjeugdzaken@lommelsk.be