Wist je dat!?


Natuurlijk wist je dat er weer heel wat gevoetbald werd door onze Lommelse jeugdploegen het afgelopen weekend. Hoe onze teams het ervan afgebracht hebben, overlopen we even samen met jullie.

Wist je dat onze U13N en U14N er vlotjes op los scoorden in de Limburgse derby tegen Patro!? De U13'ers van trainers Jurgen en Pieterjan hielden serieuze schietoefeningen. De ene aanvalsgolf volgde de andere op en uiteindelijk werd er maar liefst twaalfmaal raak geschoten! De verdediging hield ook volledig stand en liet geen enkele bal passeren. Een knappe 12-0 overwinning dus voor onze toppertjes. Bij onze U14N werd ook vlot gecombineerd en de drie punten bleven met een fraaie 5-1 score in Lommel.

Wist je dat onze U11N en U12N niet wilden onderdoen voor hun iets oudere leeftijdsgenoten!? Beide ploegen U11N voerden de taken van trainers Nick en Matthias tot in de puntjes uit en flitsten op de velden van Patro Eisden voorbij hun tegenstanders. Dat werd dan ook beloond met twee dikverdiende overwinningen. De spelers van U12N lieten eveneens hun voeten spreken op deze zaterdagmorgen en met technisch dominant voetbal wisten beide teams de winst naar zich toe te trekken. Met 2-5 en 1-8 winst mocht er met de nodige trots teruggeblikt worden op hun wedstrijden.

Wist je dat onze U11P dit weekend geen competitiewedstrijd op hun programma hadden staan!? Maar stilzitten doen de jongens van trainer Alain niet! Zij daagden de U12 van Wezel uit voor een leuke pot voetbal. En dat deden ze met verve. Ze speelden de jongens van een jaar ouder bijwijlen van het kastje naar de muur. Ze incasseerden twee doelpunten, maar ze scoorden er zelf maar liefst twaalf! Dat mag gezien worden jongens! In de namiddag trokken onze U13P naar Helson. De wedstrijden met Helson staan steeds garant voor leuke en spannende ontmoetingen en dat was ook nu niet anders. Onze jongens kwamen na een sterk kwartier verdiend op een 0-1 voorsprong maar daarna liet een sterke thuisploeg zien tot wat ze in staat zijn en liep uit naar een 4-2 voorsprong. Maar bij onze jongens staat opgeven niet in hun woordenboek en ze knokten zich in de slotfase terug naar 4-4!

Wist je dat er iets bestaat als een "collectieve offday"!? Onze spelers van U17N en U19N wisten het zaterdag rond 14u45 wel. Beide teams kenden een mindere dag en dan wil het meestal ook echt niet lukken. De thuiswedstrijden tegen ASV Geel werden door beide ploegen met het kleinste verschil verloren. De jongens van trainer Ronald hadden duidelijk veldoverwicht, maar een penaltydoelpunt van Geel was voldoende om te beslissen over winst of verlies. Ook onze U19N verloren vrij ongelukkig met 1-2 tegen onze Kempische buren.

De U15N en U16N trokken dan weer richting Geel en brachten het er succesvol vanaf. De U16N van trainer Hans creëerde vanaf minuut 1 heel wat kansen. In de eerste helft werden er hiervan nog maar twee omgezet in een doelpunt maar na de rust lukte het een stuk vlotter en dikten ze de score aan naar 1-7! De U15N kenden een omgekeerd scenario. Zij maakten het verschil in de eerste helft en met een 0-4 score gingen zij de rust in. De tweede helft liep iets minder vlot en de eindscore kwam uit op een nog altijd fraaie 2-5.

Wist je dat er zaterdagnamiddag een heuse Lommelse derby werd gespeeld op onze jeugdvelden!? Onze U12P trokken gemotiveerd ten strijde tegen een eveneens sterk voetballend Lutlommel. Beide ploegen gingen er voluit voor en na een spannende cupmatch wisten onze jongens toch de overwinning binnen te halen, 3-2! Dit goede voorbeeld kreeg een dag later een knap vervolg van U15P. Zij trokken immers naar Lutlommel. In een wedstrijd die onder de categorie "doelpuntenkermis" mag onthouden worden, wisten de spelers van trainer Stefan uit een resem kansen zesmaal te scoren. Ook de thuisploeg liet zich niet onbetuigd en scoorde uiteindelijk viermaal wat een eindresultaat van 4-6 gaf.

Wist je dat er ook zondagvoormiddag heel wat wedstrijden op onze jeugdterreinen betwist werden!? Zo ontvingen onze U9N en één ploeg van onze U10N de leeftijdsgenoten van Patro. En onze ploegen scoorden er ook in deze wedstrijden op los. De U10N van trainers Dieter en Caner duwden hun tegenstander vanaf minuut één met de rug tegen hun eigen doel en liepen nog voor rust uit naar 5-1. Daarmee was hun honger nog niet gestild want na de rust legden ze nog zes in het mandje! De U8N wilden ook lekker kunnen voetballen dit weekend. Mits er geen tegenstrever was speelden ze onderling een leuke pot voetbal. Groen speelde tegen rood en onze toppertjes toonden het beste van zichzelf! Eveneens in goede doen waren de jongens van trainer Rafaël. Onze U9G speelden tegen Hechtel een attractieve wedstrijd en wisten negenmaal de weg naar de netten te vinden. Een eveneens leuk voetballend Hechtel wist ook drie ballen binnen te prikken.

Wist je dat het voor onze toppers van het G-voetbal uitkijken is naar het aankomende voetbalweekend!? Zondag staat er immers de Vossemeren G-Cup op het programma. Maar liefst 18 teams zakken naar ons mooi Gestelbos af om er samen één groot voetbalfeest van te maken!

Veel voetbalplezier!


Copyright © 2016 Lommel SK Jeugd

Jeugdopleiding Lommel SK |  Speelpleinstraat 24  |  3920 Lommel

Tel. (secretariaat ) : +32 / 11 - 816.466  |  ma-vrij : 18h - 21h

gcjeugdzaken@lommelsk.be