Bijzonder geslaagde Vossemeren G-Cup!


Voorbije zondag was het dan zover. Na een uurtje meer geslapen te kunnen hebben, zagen we heel wat blije gezichten zich verzamelen om er een heus voetbalfestijn van te maken!

Het spelplezier droop er af bij alle spelers! Of het nu groot of klein was, allemaal gaven ze het beste van zichzelf. Elk gescoord doelpunt werd gevierd alsof de wereldtitel werd binnengehaald. En we zagen ook enkele bekende gezichten verschijnen. Zo was "ons" Elke van de partij met haar team van KSAV Sint-Dimpna en ook scheidsrechter Henry was van de partij om mee de wedstrijden in goede banen te leiden. Hierbij kreeg hij ondersteuning van Maarten.

Van de partij waren natuurlijk ook onze eigen ploegen. Onze spelers lieten samen met hun schitterende begeleiders Marc en Frank zien tot wat ze allemaal in staat zijn! Het is best indrukwekkend welke grote stappen onze toppers al gezet hebben!

Plots zat de ploeg van Bladella in de rats. Hun keeper wilde toch wel eens graag voetballen maar wie moesten ze dan in doel zetten!? Senn, onze doelman van de U16N, twijfelde niet en hielp de Nederlanders uit de nood. Een fantastische geste van Senn!

Om het tornooi af te sluiten kregen al deze toppers een meer dan verdiende medaille voor hun geleverde prestaties! Met een brede lach op hun gezicht konden ze zo weer huiswaarts keren. Wij willen langs deze weg alle deelnemende ploegen en alle helpende handen bijzonder bedanken voor hun fantastische bijdrage! Het was puur genieten!

Zaterdag troffen onze U11N en U12N met Seraing een leuke en stevige tegenstander. Dit leverde op alle velden pittige wedstrijden op waarbij het spelverloop afwisselend in het voordeel van beide ploegen verliep. Het was genieten van spektakelrijk voetbal met vele kansen en doelpunten.

Eveneens op eigen terrein ontvingen onze U11P Standard Elen. Tegen deze jongens uit het Maasland hadden onze spelers meteen de teugels in handen. Dit leverde na een kwartier spelen een 2-1 voorsprong op. Nog voor de rust wilden de poulains van trainer Alain het verschil maken en ze liepen uit naar 5-1. Ook in de tweede helft bleef de lokale dominantie aanwezig en de score liep verder op naar een fraaie 8-2 overwinning!

De U9P van trainer Sven zijn aan een bijzonder sterk seizoen bezig. Zaterdag ontvingen ze met Koersel een eveneens sterke tegenstander. Dit kon niet anders dan een bijzonder leuke pot voetbal opleveren. Dat werd het ook! Beide ploegen speelden vol op de aanval en met snelle combinaties volgden kans op kans voor beide doelmonden. Na het nodige telwerk bleek dat Koersel in de score wist te winnen (11-14) maar wij kunnen enkel maar zeggen dat beide ploegen hebben gewonnen met hun manier van voetballen! Top!

Rond de middag trapten in Seraing onze U13N en U14N hun wedstrijd op gang. Het werd voor beide ploegen een lastige wedstrijd tegen de Metallos. De thuisploeg maakte het op beide velden onze jongens moeilijk met hun fysiek sterk voetbal en wisten ook efficiënt om te gaan met de kansen. Een goede leerschool voor onze ploegen die gebrand zijn om deze misstap terug recht te zetten! In Lommel heette Berchem de tegenstander voor onze U15N en U16N. Beide lichtingen staan fier aan de kop van het klassement en lieten dit ook zien met hun prestaties op het veld. Tegen de sympathiekste ploeg van 't stad lieten onze U15N van trainer Bart de tegenstander alle hoeken van het veld zien. De ruststand van 5-0 loog er dan ook niet om. Na de rust werd er wat gas teruggenomen en Berchem wist de eer nog te redden. Ook onze U16N wist de drie punten in Lommel te houden. De ploeg van trainer Hans toonde zich bijzonder dominant en tikte de bal mooi rond wat enkele leuke aanvallen, kansen en doelpunten opleverden. De eindscore viel uiteindelijk op 3-1.

Voor onze U12G stond er een korte verplaatsing naar Kattenbos op het programma. Een wedstrijd die door trainer Raf met rood stond aangestipt in zijn agenda. Hij wilde in zijn eigen "hometown" laten zien wat voor sterk vlees hij in de kuip heeft. En zijn jongens stelden hem niet teleur. Met gevarieerd aanvalsspel domineerden ze de wedstrijd. Van de vele kansen wisten ze er 6 om te zetten in een doelpunt. De thuisploeg weerde zich bijzonder kranig en werd hiervoor beloond met een mooie eerredder! De jongens van U13G trokken voor hun wedstrijd richting Stal. Trainer Jean-Pierre had zijn spelers goed voorbereid op deze wedstrijd. De tegenstander was ook uit het goede hout gesneden en trok ook met volle overtuiging ten strijde. Een leuke pot voetbal dus die eindigde op een verdiende 3-6 overwinning voor onze jongens!

De laatste wedstrijden op zaterdag vonden plaats in Berchem. Onze U17N hadden iets recht te zetten na hun uitschuiver tegen Geel en dat deden de jongens ook. Met gevarieerd aanvalsspel gekoppeld aan veel beleving duwden ze Berchem voor hun eigen doel. Enig minpuntje is dat er slechts tweemaal gescoord kon worden maar dat werd gecompenseerd door achterin de boel goed op slot te houden. Een knappe 0-2 overwinning voor de ploeg van trainer Ronald. Drie punten dus mee naar Lommel!? Maak daar maar zes van dachten onze jongens van U19N. Ook hier werd bij momenten kans op kans bij elkaar gevoetbald. Met een 1-3 overwinning wisten de kerels van trainer Job de verdiende driepunter op zak te steken.

Tijdens de nacht van zaterdag op zondag werd de wintertijd ingeschakeld. En onze toppertjes van de U9N waren goed uitgeslapen. Zij speelden op het veld van Seraing de thuisploeg van het kastje naar de muur. Dit leverde bij elkaar opgeteld om en bij de 100 doelpunten op... Een klasse prestatie jongens! De wedstrijden van de U10N kenden een spannender verloop. Seraing toonde zich een stevige tegenstander en ook onze spelers van trainer Caner en Dieter legden er hun hoofd voor. Naast veel inzet leverde dit ook technisch verzorgd voetbal op met fraaie doelpunten tot gevolg!

Tijdens de druk bezochte Vossemeren G-Cup namen de U15P het op tegen KSK Meeuwen. In de heenwedstrijd verloren de jongens van trainer Stefan na een spannende wedstrijd met 4-3. Ook deze wedstrijd kende een spannend verloop maar deze keer waren wij het die aan het langste eind trokken. Met een verdiende 4-2 overwinning bleven de drie punten in het Lommelse Gestelbos!

Volgende week treffen onze nationale ploegen Kempische tegenstanders met KSK Heist en ASV Geel. Bij de regionale ploegen zien we tegenstanders als Achel, Helson, Hamont, Eksel,... op het programma verschijnen! Veel succes aan onze ploegen!

Veel voetbalplezier!


Copyright © 2016 Lommel SK Jeugd

Jeugdopleiding Lommel SK |  Speelpleinstraat 24  |  3920 Lommel

Tel. (secretariaat ) : +32 / 11 - 816.466  |  ma-vrij : 18h - 21h

gcjeugdzaken@lommelsk.be