Het mag gezegd worden...


We trappen ons overzicht af met de wedstrijd van U12P op het veld van Koersel. De spelers van trainers Marco en Bart waren ondanks het vroege aanvangsuur bijzonder scherp! Vanaf het begin drongen ze de thuisploeg volledig terug en kansen waren er bij de vleet. Onze jongens wisten deze dominantie ook om te zetten in doelpunten, zeg maar véél doelpunten... Deze demonstratie eindigde op een fantastische 0-12 overwinning!

Demonstreren zegt u!? Dat deden ook onze U14N. Zij ontvingen op eigen veld ASV Geel. Na een eerder moeizaam begin met gemiste kansen wisten onze jongens toch aardig onder stoom te komen. Dit resulteerde in leuke en snelle combinaties waarvan er uiteindelijk tien in de netten van de bezoekers vielen. De wedstrijd eindigde op een fraaie 10-1 score! Ook de spelers van U13N wisten de drie punten in Lommel te houden. Zij stuurden hun leeftijdsgenoten uit Geel terug naar af met een 4-2 op het scorebord!

Onze U12N kampten afgelopen week met een heus keepersprobleem. Om verschillende redenen konden ze geen beroep doen op hun drie doelmannen... Hierdoor roteerden we met onze veldspelers die om de beurt als doelman fungeerden. Geel wist hier niet van te profiteren. Het waren integendeel onze jongens die er hun voordeel uit wisten te halen. De thuisploeg werd volledig weggetikt en onze jongens creëerden kans op kans. We tripten terug richting Lommel met twee ruime en knappe overwinningen!

Voor onze U15P stond een verplaatsing naar de fiere leider op het programma. Op het veld van Maasland NO speelden beide ploegen een bijzonder fraaie eerste helft. Het spel golfde mooi op en neer en het was de thuisploeg die met een 3-2 voorsprong de rust mocht ingaan. Maar na de rust keerden de jongens van trainer Stefan deze score om naar een 3-5 overwinning! Het mag gezegd worden... een heel knappe prestatie van onze U15P!

Voor de oudste leeftijden van onze nationale opleiding stonden wedstrijden tegen KSK Heist op het programma. Op eigen terrein troffen onze U19N het nummer twee uit de rangschikking. Ondanks een dominante eerste helft van Lommelse kant stond de stand aan de rust 0-2 in het voordeel van de bezoekers. In de tweede helft kwamen onze jongens snel op 2-2 en ze leken de wedstrijd helemaal te laten kantelen. De kerels uit Heist toonden zich echter bijzonder efficiënt en liepen opnieuw twee doelpunten uit. De spelers van trainer Job bleven echter strijden tot de laatste seconden en sleepten uiteindelijk een meer dan verdiend punt uit de brand, uitslag 4-4! Bij U17N zagen we het team van trainer Ronald de wedstrijd volledig domineren en met een 4-1 eindscore kwamen de bezoekers nog goed weg. Goed wegkomen deden ook onze U16N op het terrein van Heist. De jongens van trainer Hans voeren fier de leiding van het klassement aan, maar hadden het bijzonder lastig op het veld van de nummer laatst. Via de strafschopstip werd uiteindelijk een 0-1 overwinning binnengehaald. Dan ging het voor U15N een stuk vlotter. Heist trok zich terug op eigen helft en onze jongens wisten voor de rust slechts éénmaal te scoren. Na de koffie kon de thuisploeg het tempo niet meer volgen en uiteindelijk werd het een ruime 1-5 overwinning.

Trainer Raf blonk een hele week van trots nadat zijn jongens op het veld van Kattenbos met een ware demonstratie de overwinning waren gaan binnenhalen. Zaterdag was het echter terug bittere ernst met de komst van Kolonie. Ook in deze Lommelse derby toonden de U12G dat ze een sterk team vormen. Ondanks enkele afwezigen legden ze mooie combinaties op de mat en wisten een verdiende 8-4 overwinning binnen te halen! Ook bij de U11P van trainer Alain waren er enkele afwezigen. Zijn team werd aangevuld met enkele spelers van U11G en U10P. Op het veld van Meeuwen was het zoeken voor de spelers. De thuisploeg profiteerde hier in de eerste helft van en trok met een 4-2 voorsprong de kleedkamers in. Na de rust werden de rollen omgekeerd en onze jongens vonden elkaar een heel stuk vlotter. De wedstrijd eindigde op een knappe 6-8 overwinning voor onze U11P!

Ook op zondag kon je voor heel wat voetbalplezier op onze Lommelse jeugdvelden terecht. Beide ploegen van U10N wisten hun tegenstander uit Geel te domineren met snel combinatievoetbal. Ook voor onze drie ploegen van U9N stonden er wedstrijd met onze Kempische buren op het menu. Om ook onze spelertjes van U8N het nodige ritme te geven mixten we onze ploegen in vijf groepen van spelers U8/U9. De wedstrijden leverden langs zowel Lommelse als Geelse kant heel wat voetbalplezier op! Het mag gezegd worden... mooi om zien!

Ook op eigen terrein namen onze U17P het op tegen Hamont. Trainer Gökhan had zijn jongens duidelijk goed voorbereid op deze wedstrijd. Na een dominante partij voetballen legden onze spelers vier ballen in het bezoekende doel en wisten ze hun eigen netten ongeschonden te houden! Dan mag de 4-0 zege wel als verdiend beschouwd worden. En wat kunnen we zeggen van de wedstrijd tussen U13G en Turkse FC!? De spelers van trainer Jean-Pierre waren meer dan één maatje te groot voor hun tegenstander. Kansen en doelpunten waren moeilijk bij te houden voor de supporters. De scheidsrechter had uiteindelijk 17 streepjes bij onze jongens en 3 bij de bezoekers op zijn papier staan, 17-3. Dat kan tellen!

Langs deze weg willen wij ook graag meedelen dat er vanaf heden ook een AED-toestel staat op onze club. Je kan het terugvinden links naast de deur van het secretariaat. Op korte termijn zullen we ook enkele sessies inlassen i.v.m. reanimeren en het gebruik van een AED-toestel. Het mag gezegd... wij zitten niet stil op onze jeugdopleiding!

Veel voetbalplezier!


Copyright © 2016 Lommel SK Jeugd

Jeugdopleiding Lommel SK |  Speelpleinstraat 24  |  3920 Lommel

Tel. (secretariaat ) : +32 / 11 - 816.466  |  ma-vrij : 18h - 21h

gcjeugdzaken@lommelsk.be