Door weer en wind!


We starten ons overzicht deze keer met de trip van onze U9N en U10N afgelopen zondag richting Virton. De bus vertrok om 6.00u aan de Soeverein. Onze spelertjes moesten dus bijzonder vroeg uit de veren voor deze lange trip. Na een busrit van ongeveer 3,5 uur kwamen onze ploegen aan in Virton. En meteen werd duidelijk dat de omstandigheden als bijzonder zwaar konden omschreven worden. Regen en koude wind vlogen om de spelertjes hun oren. De velden lagen er bijzonder modderig bij wat het niet makkelijk maakte om technisch verzorgd voetbal op de mat te brengen. Toch lieten onze jongens zich van hun beste kant zien en zochten ze steeds naar de voetballende oplossingen. De tegenstrever teerde meer op de fysieke kracht en de lange ballen. Bij de U10N gingen onze twee ploegen de rust in met een 7-3 achterstand en een 5-5 (!) gelijkspel. Na de rust ruilden onze twee ploegjes van tegenstander en dit leverde opnieuw twee leuke en spannende wedstrijden op. Eén ploeg wist 0-1 te winnen en op het andere veld werd het 2-2. Een leerrijke ervaring voor onze jongens in het verre Virton!

Nog op zondag speelden de U7G van trainer Dylan tegen hun leeftijdsgenoten van de nieuwe fusieclub Bree-Beek. Trainer Dylan had zijn jongens blijkbaar goed op scherp gezet want het werd een pot éénrichtingsvoetbal waarbij onze jongens erop los combineerden. De doelpunten volgden zich in ijltempo op waarbij het ene nog mooier dan het andere. Een knappe prestatie van onze jonge toppertjes! Geen éénrichtingsvoetbal maar wel een heerlijke en spannende wedstrijd was er tussen onze U9G en Kattenbos Sport. Beide ploegen gingen vol ten strijde en koppelden inzet aan knap voetbal! Geen van de twee teams verdiende te verliezen en dan mogen we ook blij zijn dat dit spektakelstuk op een knappe 7-7 uitslag eindigde! De U13G namen het op tegen Racing Peer. De bezoekers openden sterk maar onze jongens wisten via hun eerste kans op voorsprong te komen. Kort erna wist Peer terecht gelijk te maken. Dit was voor de spelers van trainer Jean-Pierre het sein om een tand bij te steken en ze namen de wedstrijd in handen. Dit resulteerde in een 4-1 voorsprong bij rust. Na een warme koffie konden de supporters verder genieten van een leuke pot voetbal tussen twee goed voetballende teams. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 9-4 in het voordeel van onze jongens.

Eénrichtingsvoetbal zagen we dus zondag bij onze U7G maar een dag eerder hadden de U9P van trainer Sven al het goede voorbeeld gegeven. Zij namen het op eigen veld op tegen Hamont 99. Onze jongens waren duidelijk in goede doen en brachten schitterend voetbal op de mat. Dit wisten onze U9P te belonen met maar liefst 30 doelpunten! We mogen wel niet vergeten te zeggen dat ondanks de tegenstander misschien een maatje te klein was, zij wel heel moedig en positief bleven voetballen. Met twee doelpunten werden ze misschien ook wel wat karig beloond voor hun getoonde inzet!

Op deze zelfde zaterdag waren onze spelers van U13N en U14N al bijzonder vroeg uit de veren om hun verplaatsing naar Virton te maken. En waren de omstandigheden op zondag bijzonder zwaar voor onze U9N en U10, het was een dag eerder niet veel beter voor de spelers van trainers Jurgen en Bert. Beide teams wilden ook op deze zware velden verzorgd voetbal op de mat brengen gekoppeld aan de nodige inzet. Dat lukte ook vaak meer dan behoorlijk en op beide velden zagen we heel wat kansen aan Lommelse zijde. Echter toonde de thuisploeg zich bijzonder efficiënt. Zo dropen onze jongens letterlijk en figuurlijk af met een 1-0 (U13N) en 4-2 (U14N) nederlaag. Maar beide ploegen mochten wel tevreden terugblikken op hun geleverde prestaties. In Lommel zelf mochten onze U11N en U12N gastheer spelen voor de jongens van de Gaume. Onze teams toonden zich hierbij de betere van Virton en lieten het balletje vlot van voet tot voet gaan.

Voor de jongens van U15N, U16N en U17N stond er het afgelopen weekend geen competitievoetbal op het programma. Zij konden hun batterijen extra opladen om volgende week Eendracht Aalst partij te geven. Voor de andere nationale jeugdploegen staat de derby met Dessel Sport op het menu. Verder zien we ploegen als Lutlommel, Brustem, Eksel en Kaulille naar Lommel afzakken. Kom dus zeker een kijkje nemen op onze Lommelse jeugdvelden!

Veel voetbalplezier!


Copyright © 2016 Lommel SK Jeugd

Jeugdopleiding Lommel SK |  Speelpleinstraat 24  |  3920 Lommel

Tel. (secretariaat ) : +32 / 11 - 816.466  |  ma-vrij : 18h - 21h

gcjeugdzaken@lommelsk.be