Knappe prestatie U12 op tornooi te Lyra


Onze nationale U12 hebben de afgelopen 2 dagen hun mannetje gestaan op het goed bezette paastornooi te KSV Lyra. Op zaterdag werden de poule wedstrijden afgewerkt met een gelijkspel tegen STVV (1-1), verlies tegen Moeskroen (2-4), winst tegen Lyra (0-5) en winst tegen KFCO Beerschot-Wilrijk (2-1) behaalden onze jongens 7 punten en werd het voor de organisatie doelpunten tellen om het klassement te bepalen. Na dit telwerk kwamen onze jongens 1 doelpunt te kort om mee te kunnen strijden voor de top 4 plaatsen, het werd dus een strijd voor de plaatsen 5 tem 8 op paaszondag.

De 1ste wedstrijd op zondag was er eentje tegen KV Kortrijk, meteen stevig erin moeten de jongens gedacht hebben want na een dominante wedstrijd werd het maar liefst 4-1 voor de groen-witten. Een strijd dus om plaats 5-6 tegen Standard de Liège (die STVV versloegen met 3-2). Gelegenheidscoach Achraf gaf de jongens nog een korte motivatiespeech en de jongens pikten dit meteen op. Standard werd overrompeld door het snelle, fysiek correcte en frisse voetbal dat de jongens op de mat toverden, al snel volgde een terechte penalty die nog gered kon worden door de Luikse doelman. Geen nood echter voor de jongens die hun rug rechtten en verder bleven gaan op hun elan en nog enkele doelrijpe kansen in elkaar knutselden, Standard mocht van geluk spreken dat het met 0-0 mocht gaan rusten. Na een korte rustpauze begon de 2de helft en nu wisten onze spelers wel te scoren en wel 2x, mooie uitgespeelde kansen die telkens simpel binnengetikt konden worden, een oververdiende 2-0 voorsprong. De wedstrijd werd op dat moment iets grimmiger omdat Standard het toen over de iets fysiekere kant gooide en enkele spelers hun potje overkookte, de scheidsrechter van dienst reageerde wel gepast en las enkelen de levieten waarna de rust terugkeerde. Kort voor het einde viel de wedstrijd in het slot toen de Lommelse doelman een penalty droog in de benedenhoek knalde en zo de 3-0 eindstand op het bord zette. Een knappe 5de plaats als resultaat dus.

Vanuit de organisatie en andere teams mochten we ook vele felicitaties ontvangen voor het mooie spel en de fairplay dus kortom een mooie collectieve prestatie van een super gretige groep!!!

Chapeau jongens! #WEARELOMMELSUPERLOMMEL


Copyright © 2016 Lommel SK Jeugd

Jeugdopleiding Lommel SK |  Speelpleinstraat 24  |  3920 Lommel

Tel. (secretariaat ) : +32 / 11 - 816.466  |  ma-vrij : 18h - 21h

gcjeugdzaken@lommelsk.be